Program politic

GALAŢIUL CURAT: SPAŢII VERZI ȘI ACTIVITĂŢI SPORTIVE

Vom atrage fonduri europene pentru construcția uneia dintre cele mai moderne stații de sortare a deșeurilor municipale. În acest mod vom genera locuri de muncă și vom reduce cantitatea de gunoi ce ajunge să fie depozitat în groapa ecologică. Iar durata de viață a acestei gropi de gunoi se va prelungi cu încă 10 ani. Și în același timp, vom înăspri controalele și sancțiunile/amenzile pentru cei care nu respectă regulile de depozitare.

Vom face investiții în dotări moderne pentru ca și

Galațiul să aibă măturat stradal mecanic așa cum are orice oraș european.

Propun înființarea grupelor de salubrizare pentru fiecare cartier în parte. Aceste grupe, formate din minim cinci persoane, vor fi dotate cu mașini de tuns iarba, cu mașini de tuns gardul viu și cu toate celelalte ustensile de care au nevoie în desfășurarea activității.

Susțin înăsprirea sancțiunilor pentru cei care nu păstrează curățenia. În acest fel vom descuraja depozitarea deșeurilor pe spațiul public și vom reuși să avem străzi și cartiere mai curate.

În timpul mandatului de primar mă voi implica pentru refacerea tuturor zonelor verzi, a aliniamentelor stradale și a gardului viu din zona arterelor principale și secundare. Gălățenii au nevoie de zone verzi pentru relaxare și pentru petrecerea timpului liber. Voi susține refacerea parcurilor, montarea de sisteme automate de irigat, precum și utilizarea rulourilor de gazon.

Voi susține ca în parcurile din oraș să fie înființate zone gratuite de agrement pentru practicarea sportului în aer liber, astfel încât copiii și tinerii să își poată petrece timpul liber.

Mă voi lupta pentru utilizarea inteligentă a tuturor spațiilor publice din orașul nostru. Împreună cu specialiștii din cadrul primăriei vom resistematiza parcările de reședință și vom construi spații de joacă și terenuri de sport în interiorul cartierelor.

Voi susține alocarea de fonduri din bugetul local pentru susținerea sportului, atât la nivel de copii și juniori, cât și la nivel de seniori. Galațiul are o tradiție sportivă bogată iar Primăria trebuie să premieze performanța. Voi încuraja firmele locale să se implice alături de Consiliul Local în susținerea financiară a cluburilor sportive. Sportul gălățean se poate dezvolta dacă municipalitatea și mediul privat vor înțelege să se implice în susținerea performanței.

Vreau să transformăm Galațiul într-un „oraș verde” prin amenajarea de spații verzi în interiorul cartierelor, de care să se bucure toți gălățenii.