Program politic

PRIORITĂŢI DE DEZVOLTARE

 Una dintre problemele majore ale Galațiului ține de rezolvarea cu prioritate a furnizării de apă caldă și agent termic. Acest lucru se va putea rezolva prin realizarea unui sistem propriu de producere, transport și distribuție a apei calde și a agentului termic, în sistem insular, prin transformarea actualelor puncte termice aflate în patrimoniul Consiliului Local, în centrale de cartier.

Un alt obiectiv major al mandatului meu este dezvoltarea zonei metropolitane Galați – Brăila, în colaborare cu municipalitatea din Brăila. Există un potențial economic care până acum nu a fost exploatat suficient, iar un proiect comun de dezvoltare va contribui la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea atractivității zonei pentru noi investiții.

Galațiul are nevoie de o zonă pietonală și trebuie să valorificăm singura suprafață de teren aflată în proprietatea municipalității care să permită o astfel de transformare.

Este obligatorie reamenajarea zonei cuprinse între sensul giratoriu de la „Ultimul Leu”, B-dul Cloșca, B-dul Brăilei și Plaja Dunărea, prin refacerea și extinderea parcului existent. În această zonă avem deja un parc, dar care necesită o modernizare totală. Îmi propun extinderea parcului actual și dezvoltarea unui ansamblu care să cuprindă, etapizat, următoarele proiecte:

  • Realizarea unui Aventura Park în pădurea din vecinătatea Stadionului Nicolae Rainea;
  • Captarea și canalizarea cursului de apă care străbate momentan zona și realizarea unor lacuri artificiale;
  • Refacerea totală a zonelor care includ activitățile sportive: construirea unui bazin olimpic de înot în arealul actualului Complex sportiv Siderurgistul;
  • Realizarea unei piațete, prevăzută cu spații pentru restaurant și terase.

Această zonă va continua cu fosta Uzină de Apă, care, prin atragerea de fonduri europene, poate fi reintrodusă în peisajul urban. Aici pot fi amenajate spații neconvenționale pentru expoziții, concerte sau pentru piese de teatru. Vom dezvolta zone în care tinerii cu spirit creativ să se poată exprima liber (graffiti) sau zone în care tinerii pot practica sporturi extreme.

Acest proiect include și reabilitarea Plajei Dunărea și, în paralel, realizarea celui mai mare Aqua Park din sud-estul României.

Voi susține ca și prioritate Proiectul de reabilitare a Falezei inferioare a Dunării și reamenajarea întregii zone. Este o emblemă a orașului nostru, care până acum a fost ignorată de autorități. Vreau ca Faleza Dunării să devină o zonă atractivă, modernă, care să ofere posibilități de petrecere a timpului liber, inclusiv cu posibilități de croazieră.

Vreau să eliminăm sutele de kilometri de cabluri întinse între stâlpii din oraș. De aceea propun demararea unor lucrări ample pentru realizarea unei „canalizări” de tip „net city”, care să ne permită mutarea întregii infrastructuri de cabluri în subteran. Vom prioritiza aceste lucrări astfel încât locuitorii orașului să nu aibă de suferit în urma lucrărilor. Vom interveni la nivelul arterelor principale, iar în următorii ani vom extinde acest sistem la nivelul întregului oraș.

Galațiul va utiliza fonduri europene pentru reabilitarea termică a cât mai multor blocuri. În acest fel va crește confortul locativ al locuitorilor și vom schimba felul în care arată astăzi cartierele din oraș.