Program politic

MODERNIZARE URBANĂ

Galațiul este un oraș cu o îndelungată istorie urbană. Asta înseamnă că avem în oraș numeroase clădiri vechi, cu o arhitectură aparte, clădiri care ar putea să ofere Galațiului aspectul unei metropole cu tradiție. Unul dintre obiectivele mele va fi punerea în valoare a acestei tradiții prin refacerea fațadelor tuturor clădirilor monumente de arhitectură.

Voi susține eforturile proprietarilor care își refac clădirile în arhitectura zonei prin scutiri de la plata impozitelor și a taxelor locale. În același timp, voi sancționa cu amenzi mai mari pe cei care își lasă în mod voit să se degradeze imobilele monumente de arhitectură.

Împreună cu specialiști în domeniu vom organiza un concurs de arhitectură pentru găsirea celui mai bun proiect pentru refacerea sensului giratoriu de la „Ultimul Leu”.

Îmi propun să amenajăm o zonă protejată în care hrubele istorice ale Galațiului să fie centre de atracție deschise publicului gălățean.

Împreună cu Arhitectul Șef al orașului și cu Consiliul Local, vom stabili o soluție unitară în ceea ce privește mobilierul urban – bănci, coșuri de gunoi, stâlpi, zone de afișaj, chioșcuri pentru comerțul stradal. Vom crește confortul locuitorilor și vom schimba aspectul fiecărei străzi.

Voi susține un proiect privind refacerea pavimentelor pentru zonele pietonale, astfel încât imaginea orașului să reflecte o viziune de dezvoltare unitară, pentru toate zonele din oraș.