Program politic

GALAŢIUL CULTURAL

Vreau să reabilităm spațiile nefolosite aparținând domeniului public și privat al municipiului Galați, pe care să le transformăm cu ajutorul fondurilor europene. Primăria va crea spații neconvenționale pentru desfășurarea de evenimente culturale: spectacole de teatru, concerte, expoziții, festivaluri etc.

În calitate de Primar, voi face toate demersurile necesare pentru ca Primăria să intre în posesia cinematografelor care încă se mai află sub tutela RADEF. Obiectivul meu este să le modernizăm la standarde compatibile cu secolul al XXI-lea.

În parteneriat cu Consiliul Județean, propun construirea unui Complex Cultural care să ofere spații adecvate de prezentare pentru toate instituțiile publice de cultură din Galați. Avem nevoie de un spațiu care să permită și să încurajeze exprimarea artistică în orașul nostru, iar administrația poate fi un partener al societății civile și al mediului academic pentru promovarea vieții culturale și spirituale.

Propun înființarea unei asociații culturale, pe modelul „ArCub”, care să coordoneze toate instituțiile de cultură și care sa poată să genereze evenimente culturale. De exemplu, vreau să organizăm un festival internațional de teatru și film la Galați.

Vreau să identificăm și să achiziționăm un spațiu adecvat pentru Teatrul de Păpuși Guliver și să îl modernizăm în regim de urgență.