Program politic

INVESTIM ÎN EDUCAŢIA VIITORULUI

Universitățile Galațiului sunt o resursă pe care am folosit-o prea puțin până acum și pe care intenționez să o valorificăm la maximum în următorii patru ani pentru găsirea de soluții la problemele orașului.

Este necesar să continuăm programul de reabilitare a instituțiilor de învățământ preuniversitar și să asigurăm finanțarea necesară pentru dotarea tuturor grădinițelor, a școlilor și a liceelor la standarde de secol XXI. Copiii care sunt astăzi la școală, peste 20 de ani vor fi nevoiți să facă față unor provocări pe care noi, astăzi, nu ni le putem imagina. Nu-i putem pregăti pentru aceste provocări dacă îi educăm folosind metode și resurse de acum 20 de ani.

Și trebuie să facem mai mult decât să asigurăm o infrastructură școlară de calitate. Educația nu se întâmplă doar la școală. Vreau să implic Primăria în proiecte care au ca principal obiectiv atragerea copiilor și a tinerilor în activități extracuriculare menite să le dezvolte creativitatea – amenajând locuri de joacă, terenuri de sport, parcuri tematice, spații pentru graffity sau pictură urbană, muzică, dans contemporan etc.

De asemenea, vreau ca în fiecare trimestru Primăria să organizeze programe de formare vocațională și educație antreprenorială. Trebuie să le oferim tinerilor resursele necesare pentru următorii 20 de ani.

În următorii 4 ani, Primăria va susține și va premia performanța școlară. Consiliul Local îi va susține material pe tinerii talentați și va încuraja participarea la olimpiade naționale și concursuri internaționale. Va acorda burse de merit pentru elevii care fac performanță dar provin din familii cu resurse materiale limitate. De asemenea, va asigura cadrul necesar pentru ca școlile și liceele gălățene să ajungă în topul instituțiilor de învățământ din România.

Nu în ultimul rând, Primăria va folosi mai eficient Poliția Locală pentru a asigura protecția copiilor, grădinițelor, școlilor, liceelor și locurilor de joacă. Copiii noștri trebuie să învețe și să se joace în deplină siguranță și securitate.